zentrada lanceert de inkoopwereld voor duurzame producten in de consumptiegoederen sector.

November 20, 2019

Het milieubewustzijn van de consument neemt snel toe en dat geldt ook voor de vraag naar ecologische, biologische en duurzame producten. De markt voor duurzaam geproduceerde producten groeit sneller dan de conventionele consumptiegoederenhandel. 


Voor de handel in consumptiegoederen gaat het bij "milieu" echter niet alleen om directe handel met verkoop en winst. Het doel is om het slechte geweten van de consument op het gebied van consumptie en afvalverwerking tot een minimum te beperken en zijn kooplust te behouden.


Duurzame producten bieden echter nog meer mogelijkheden voor de detailhandel: ze worden als trendy beschouwd, sluiten aan bij de levensstijl en zijn, ondanks de hogere prijzen en vaak hogere marges, zeer gewild. De zaken gaan goed en steeds meer deelnemers kunnen ervan profiteren.


zentrada, Europa's grootste inkoopplatform voor de grootschalige aankoop van consumptiegoederen op het internet, biedt haar retailers nu een eigen shopping wereld van ca 1.500 artikelen uit de huishoudelijke, cosmetische en voedingssector met een duurzaam karakter. Het assortiment zal snel groeien vanuit de bestaande leveranciers structuren en met nieuwe leveranciers en brengt ideeën over in combinatie met directe inkoopmogelijkheden voor wederverkopers.


Niet alles kan "organisch" zijn. Duurzaamheid komt op vele aspecten van productie, verpakking, transport of afvoer aan bod. De trend en de wil om te veranderen telt. Nieuwe boodschappentassen, herbruikbare producten of vervangende artikelen van plastic en aluminium, gemaakt van meer natuurlijke grondstoffen, bieden bijvoorbeeld een milieuvriendelijker alternatief dat zowel het klimaat als de detailhandel ten goede komt.

 

Detailhandelaren en consumenten zullen ook realistisch zijn en blijven. Het voordeel van de wereldwijde arbeidsverdeling en massaproductie, die vooral in de massaconsumptiesector zinvol is, zal waarschijnlijk groter zijn dan het verbruik van hulpbronnen door veel kleine lokale productielocaties in de milieubalans. De steeds digitaler en innovatiever wordende logistieke ketens en systemen werken ook steeds efficiënter op ecologisch vlak.  


"Alles wat de efficiëntie bevordert is ook ecologisch en daarom hebben wij als digitaal handelsplatform en logistiek dienstverlener ook als doel om de weg van producent naar retailer te verkorten, transacties te bundelen en zo de ecologische balans van de handel te verbeteren", zo omschrijft Ingo Schloo, CEO van zentrada, zijn taak voor een ecologische toekomst.


Na de digitalisering van de verkoop en de nieuwe kansen in de eigen online sourcing, beleeft de retailsector opnieuw een golf van kansen en veranderingen die de "vergroening" van consumptie en productassortimenten met zich meebrengt.


lees artikel

Met kunstmatige intelligentie in het kerstassortiment

October 17, 2019
lees artikel

zentrada lanceert een inkoopplatform voor de Spaanse markt samen met de belangrijkste vereniging van de Spaanse detailhandel "CEC“

October 1, 2018
lees artikel

zentrada Mix-Order groeit en groeit: Van groothandelsmarkt naar inkoopvereniging voor Europa

August 10, 2018
lees artikel

Sun City en Folat starten op zentrada: Nu 25.000 licentie-artikelen leverbaar via Europa’s grootste online-inkoopplatform

February 15, 2018
lees artikel

Successtrategie voor de detailhandel 2018

January 24, 2018
lees artikel

zentrada.Distribution doorstaat de vuurdoop tijdens de kerstverkopen en lanceert met Mix-Order een nieuw tijdperk in de digitale groothandelsaankopen.

January 5, 2018
lees artikel

Bestsellers in de kersthandel 2017: Het zentrada inkoopplatform toont de actuele trends in de groothandelsinkoop

November 21, 2017
lees artikel

Digitalisering van de groothandel - Groothandel groeit in het internet en in Europa

November 7, 2017
lees artikel

zentrada publiceert de informatie over haar lidmaatschap structuurdata

October 17, 2017
lees artikel

Fidget Spinner Trendanalyse: Social Media Hype en Fidget-vraag in de groot- en detailhandel: Groothandelsplatform zentrada maakt de balans op

July 27, 2017
lees artikel

zentrada breidt haar Fashion Marktplaats uit

July 11, 2017
lees artikel

9 tips voor online handelaren Zo kunnen online handelaren met handelswaar nog geld verdienen

June 14, 2017
lees artikel

Hand Spinners – Het trendartikel 2017

June 4, 2017
lees artikel

zentrada-Licentie barometer januari - april 2017 Paw Patrol nieuw op plaats 1 in de licentieproductnavraag

May 25, 2017
lees artikel

Disneys top-licentie Frozen terug op plek 1 voor de Minions, Star Wars & Co

April 6, 2016
lees artikel

zentrada eert haar beste leveranciers voor de wederverkoop van consumentengoederen

April 5, 2014
lees artikel

zentrada eert haar beste leveranciers voor de wederverkoop van consumentengoederen

March 26, 2014
lees artikel