zentrada lanceert een inkoopplatform voor de Spaanse markt samen met de belangrijkste vereniging van de Spaanse detailhandel "CEC“

October 1, 2018

CEC, de „Confederation Espanola de Comercio“ en zentrada, Europa's grootste Retail inkoopplatform voor Fast Moving Consumer Goods, bereiken overeenstemming over een langdurige samenwerking als onderdeel van een digitaliseringscampagne in de Spaanse detailhandel.

In vergelijking met andere Europese landen is de Spaanse detailhandelsmarkt nog zeer stationair en wordt deze gekenmerkt door bijna 450.000 kleine bedrijven. De internethandel via de belangrijkste online marktplaatsen en vooral de buitenlandse onlinehandelaren groeit nu snel. In het kader van een digitaliseringscampagne onder de naam "somosretail" zal de Spaanse brancheorganisatie haar leden in de toekomst ondersteunen met knowhow, promotiemaatregelen, voordelige aanbiedingen en het centrale inkoopplatform somoscompra.com om hun concurrentievermogen te vergroten.

"Hoewel slechts een minderheid van de detailhandelaren vandaag de dag profiteert van online handel, kan de meerderheid van de detailhandelaren onmiddellijk en relatief gemakkelijk gebruik maken van de voordelen van het internet voor hun eigen inkoop en een flexibeler assortimentsbeleid", aldus Jose Guerrero, secretaris-generaal van de CEC, die de doelstellingen van de samenwerking met zentrada toelicht.

Als onderdeel van de samenwerking levert zentrada zijn Spaanse team en heeft het zentrada.es platform ontwikkeld tot het gezamenlijke merk "somoscompra.com". somoscompra blijft verbonden met de zentrada platformen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Nederland en Hongarije, zodat de Spaanse retailers niet alleen profiteren van de eenvoudige online inkoop bij het snel groeiende aantal Spaanse leveranciers, maar ook van de veilige Europese groothandel inkopen.

"Wij zijn trots op de samenwerking met het CEC en bieden met onze toonaangevende technologie, onze jarenlange ervaring en ons unieke netwerk van leveranciers uit heel Europa, het perfecte uitgangspunt om samen met de vakorganisatie, de toe nu toe vrij zwakke, Spaanse online groothandel verder te ontwikkelen",aldus zentrada CEO Ingo Schloo die blij is met de officiële start en het grote potentieel van de samenwerking.

zentrada wordt in veel landen al aanbevolen door brancheorganisaties en partners. Om vandaag de dag succesvol te zijn in de detailhandel, zijn steeds bredere productassortimenten en steeds nieuwe product- en campagne-ideeën nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van bestaande en meestal afnemende klantenfrequenties. Online inkoop en de voordelen van een platform zoals zentrada bieden met name middelgrote Retailers het instrument voor een actief assortimentsbeleid.

Vandaag de dag zijn al meer dan 400.000 Retailers en wederverkopers uit heel Europa geregistreerd in het zentrada.network en het aantal aangesloten leveranciers en merken groeit gestaag. Somoscompra.com is sinds enkele dagen online. Zoals bij alle zentrada-platforms zijn registratie en gebruik gratis voor commerciële aankopen.

www.somoscompra.com

www.zentrada.nl

lees artikel

zentrada Mix-Order groeit en groeit: Van groothandelsmarkt naar inkoopvereniging voor Europa

August 10, 2018
lees artikel

Sun City en Folat starten op zentrada: Nu 25.000 licentie-artikelen leverbaar via Europa’s grootste online-inkoopplatform

February 15, 2018
lees artikel

Successtrategie voor de detailhandel 2018

January 24, 2018
lees artikel

zentrada.Distribution doorstaat de vuurdoop tijdens de kerstverkopen en lanceert met Mix-Order een nieuw tijdperk in de digitale groothandelsaankopen.

January 5, 2018
lees artikel

Bestsellers in de kersthandel 2017: Het zentrada inkoopplatform toont de actuele trends in de groothandelsinkoop

November 21, 2017
lees artikel

Digitalisering van de groothandel - Groothandel groeit in het internet en in Europa

November 7, 2017
lees artikel

zentrada publiceert de informatie over haar lidmaatschap structuurdata

October 17, 2017
lees artikel

Fidget Spinner Trendanalyse: Social Media Hype en Fidget-vraag in de groot- en detailhandel: Groothandelsplatform zentrada maakt de balans op

July 27, 2017
lees artikel

zentrada breidt haar Fashion Marktplaats uit

July 11, 2017
lees artikel

9 tips voor online handelaren Zo kunnen online handelaren met handelswaar nog geld verdienen

June 14, 2017
lees artikel

Hand Spinners – Het trendartikel 2017

June 4, 2017
lees artikel

zentrada-Licentie barometer januari - april 2017 Paw Patrol nieuw op plaats 1 in de licentieproductnavraag

May 25, 2017
lees artikel

Disneys top-licentie Frozen terug op plek 1 voor de Minions, Star Wars & Co

April 6, 2016
lees artikel

zentrada eert haar beste leveranciers voor de wederverkoop van consumentengoederen

April 5, 2014
lees artikel

zentrada eert haar beste leveranciers voor de wederverkoop van consumentengoederen

March 26, 2014
lees artikel