Perscentrum

Bestsellers in de kersthandel 2017: Het zentrada inkoopplatform toont de actuele trends in de groothandelsinkoop

November 21, 2017

De kersthandel loopt al langzaam ten einde in de groothandel, dankzij de toenemende digitalisering van de inkoop kunnen trends en resultaten in de detailhandel vandaag al worden bepaald.

zentrada, het toonaangevende inkoopplatform voor aanvullende assortimenten, seizoen- en actie artikelen, toont op haar marktplaatsen de bestsellers en de nieuwe winkelwangen pick rankings, en daarmee dé kersttrends in Nederland en Europa.

 

„De kersthandel wordt over het algemeen heel goed, en we zien in Nederland, evenals in vele andere Europese landen, goede consumentenbestedingen, wat heeft geleid tot een sterke vraag naar groothandelleveringen met deels zelfs een overbelasting van sommige top leveranciers“, maakt Ron Schoenmakers, Directeur zentrada Nederland nu al de balans op.

 

 

Afgezien van de Iphone X, zijn er weinig nieuwe thema’s in de snel bewegende markt van de consumptiegoederen. Het eenhoornmotief, pluche figuren en de inmiddels populaire beschreven lichtboxen worden veel verkocht. Voor de rest wordt de kerstdecoratie beheerst door de klassieke producten, zoals dee verschillende LED verlichtingsproducten met de bijbehorende cadeauverpakkingen. Kleding, speelgoed, sieraden en parfums behoren ook dit jaar tot de omzetmakers. Voor licentieartikelen ligt de navraag echter aanzienlijk lager dan in voorgaande jaren. Bij bedlinnen en huishoudartikelen is met name het design en de gekozen motieven bepalend voor de omzetkansen. Daarnaast zijn er veel kleine cadeau ideeën, balieverkoop- en actieartikelen waarmee een goede omzet gemaakt kan worden.

zentrada verwacht dat de trend van de online inkoop in de „boom“ landen zal stagneren en ziet nu al grote ontevredenheid bij de kleinere online handelaren over hun verkoop en margeontwikkeling. Ook in de voorlopige kersthandel is dit niet verbeterd. De stationaire winkels daarentegen gaan duidelijk beter dan voorgaande jaren en kunnen in deze kersthandel hun voordeel behalen.

"Online sourcing in wholesale-inkoop en een meer gediversifieerd assortiment beleid kan ook in het bijzonder ten goede komen aan stationaire retailers. We werken er constant aan om ons productaanbod, onze services en, uiteindelijk, de verwerkingsvoordelen voor onze leden bij de inkoop uit te breiden ", zegt Ingo Schloo, CEO van zentrada.

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum