Perscentrum

zentrada.Distribution doorstaat de vuurdoop tijdens de kerstverkopen en lanceert met Mix-Order een nieuw tijdperk in de digitale groothandelsaankopen.

January 5, 2018

Wanneer een internetbedrijf de fysieke logistiek overneemt, zit daar meer achter. zentrada is erg blij met de succesvolle introductie en invoering van haar Europawijde distributielogistiek en starte einde 2017 al met de invoering van haar Mix-Order concept, de volgende fase in de unieke digitale groothandelsinkoop in Europa.

 

“De distributielogistiek heeft ons in staat gesteld om veel echt grote leveranciers voor Europawijde online verkoop te winnen en met Mix-Order is het voor de massa van kleine onafhankelijke inkopers bijzonder aantrekkelijk om hun goederen centraal via ons inkoopplatform bij alle leveranciers te bestellen en te ontvangen", verklaart zentrada CEO Ingo Schloo de motivatie voor deze complexe ontwikkeling.

 

De strategie van zentrada creëert een verbinding tussen de grootste en meest aantrekkelijke assortimenten en hun leveranciers met de kleinste retailers, waarmee wij hun toekomstige overleving en succes ondersteunen.

“Succes in de detailhandel vereist vandaag de dag bredere en voortdurend veranderende assortimenten om optimaal gebruik te kunnen maken van de bestaande klantfrequentie”, verklaart Ron Schoenmakers, manager van zentrada in Nederland, de trend. De hoogwaardige specialistische handel verplaatst zich naar het internet, maar de stationaire detailhandel maakt gebruik van een actief productassortimentbeleid om een lokale klantenstructuur te bedienen met acute behoeften en ideeën en is daarom afhankelijk van een steeds flexibeler inkoopkanaal.

 

Het internet wordt zo een succesvol concept in de inkoopsector, terwijl het meer een concurrent is in de verkoop.

zentrada is ontworpen voor dit scenario en biedt nu 400.000 artikelen van 500 leveranciers aan via haar platform.

Zentrada.Distribution is de mijlpaal voor een goed werkende Europese digitale toeleveringsketen. In de eerste 9 maanden werden reeds 2.000 retailers in 15 landen beleverd. Door gebruik te maken van Mix-Order bespaart de inkoper de minimale bestelwaarden en verzendkosten van individuele leveranciers via een centrale bestelling en levering. Reeds in november werd 35% van de distributie leveringen geleverd als mixorder.

Inmiddels kunnen bijna 60.000 artikelen worden gekocht als Mix-Order, van toonaangevende leveranciers uit een breed scala aan productassortimenten en zal het assortiment in 2018 continu worden uitgebreid.

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum