Perscentrum

zentrada Mix-Order groeit en groeit: Van groothandelsmarkt naar inkoopvereniging voor Europa

August 10, 2018

Al meer dan 10 jaar biedt zentrada een steeds groter wordende handelsgemeenschap zonder grote kosten en risico's de toegangspoort tot Europese groothandelsaankopen via internet. Met nieuwe en innovatieve logistieke concepten verlaat het in Würzburg gevestigde internetbedrijf het pure online pad en biedt nu ook reële inkoopvoordelen bij de inkoop en afhandeling van groothandelsaankopen bij grote importeurs en fabrikanten.

 

30 Europese topaanbieders uit de consumentengoederenindustrie bieden nu zo'n 100.000 artikelen aan in het nieuwe Mix Order-principe voor gemengd en centraal bestellen en Europese levering via zentrada.Distribution.

De afnemer, gewoonlijk een onafhankelijke detailhandelaar, bespaart behandelings- en verzendkosten en kan dus ook afzonderlijke artikelen of kleinere hoeveelheden bestellen zonder de anders hoge minimumbestelwaarden van de grote fabrikanten en importeurs.

 

Het bijzondere is niet alleen de omvang, maar ook de innovatieve digitale toeleveringsketen, die de vele kleinere orders van de dealergemeenschap combineert om op zeer efficiënte wijze grote Europese importeurs en producenten van populaire goederen op te roepen.

 

 

Om vandaag de dag in de detailhandel succesvol te zijn, zijn bredere en exclusievere productassortimenten nodig en zijn speciale en wisselende aanbiedingen nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van de bestaande klantenfrequentie.

"Naast tastbare verwerkingsvoordelen biedt zentrada.distribution en mix-order vaak voor het eerst toegang tot grote topaanbieders die voorheen ontoegankelijk waren voor de kleinere wederverkoper", legt de CEO van zentrada en medeoprichter Ingo Schloo het concept uit voor de moderne inkoopgemeenschap.

 

Op de zentrada marktplaatsen worden de leveranciers gepresenteerd in de groothandel shops met de nieuwste artikelen en inventarisgegevens en vervolgens worden de orders meerdere malen per week geaggregeerd en als grotere orders bij de leveranciers afgeroepen. De binnenkomende leveringen worden vervolgens via zelfontwikkelde logistieke software naar de gemengde individuele bestellingen gedistribueerd en per pakket of pallet naar detailhandelaren in heel Europa verzonden en gefactureerd.

 

zentrada bespaart elke vorm van goederenrisico en opslagkosten en kan haar groothandelsmarge investeren in de innovatieve aanbiedingsvorm en Europese verkoop- en klantenservice. Alleen de levertijd neemt gemiddeld met 3 dagen toe in vergelijking met directe inkoop bij de vele andere leveranciers op de zentrada marktplaatsen.

 

Intussen hebben verenigingen en consultants ook erkend dat de digitalisering van de inkoop de grootste voordelen biedt voor de meeste detailhandelaren, met name de kleine. "Detailhandelaren hebben vandaag de dag nieuwe bevoorradingsbronnen nodig om met nieuwe ideeën en campagnes te komen. Bij zentrada zijn met één druk op de knop meer dan 400.000 producten van 500 leveranciers uit heel Europa verkrijgbaar. Kwaliteit, prijs/prestatie en de bediening bij zentrada overtuigden ons. Dit geeft kleinere retailers de mogelijkheid om producten te kopen tegen goede prijzen die niet op elke hoek beschikbaar zijn", legt Ralf Ludewig, Districtsvoorzitter HBE Unterfranken, Vice President van HBE Bayern uit.

 

Na slechts zes maanden bereikt het innovatieve mixorder-aanbod bijna 50 procent van de voor dit jaar geplande distributieomzet in het zevencijferige middensegment en groeit ook sterk in zijn aandeel in het directe en indirecte transactievolume van de zentrada-markten.

 

"Met de verdere uitbreiding van onze productengamma's in de mixorder wijzen alle tekenen op groei voor de komende herfst- en kerstactiviteiten", voorspelt de zentrada-baas de verwachtingen voor de komende maanden, die ook zullen toenemen door de mogelijke toetreding tot productgroepen uit de voedingssector.

Het basislidmaatschap van de zentrada aankoopgemeenschap voor inkopers is gratis voor gekwalificeerde resellers, maar kan worden aangevuld met een reeks PREMIUM diensten.

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum