Perscentrum

zentrada lanceert een inkoopplatform voor de Spaanse markt samen met de belangrijkste vereniging van de Spaanse detailhandel "CEC“

October 1, 2018

CEC, de „Confederation Espanola de Comercio“ en zentrada, Europa's grootste Retail inkoopplatform voor Fast Moving Consumer Goods, bereiken overeenstemming over een langdurige samenwerking als onderdeel van een digitaliseringscampagne in de Spaanse detailhandel.

In vergelijking met andere Europese landen is de Spaanse detailhandelsmarkt nog zeer stationair en wordt deze gekenmerkt door bijna 450.000 kleine bedrijven. De internethandel via de belangrijkste online marktplaatsen en vooral de buitenlandse onlinehandelaren groeit nu snel. In het kader van een digitaliseringscampagne onder de naam "somosretail" zal de Spaanse brancheorganisatie haar leden in de toekomst ondersteunen met knowhow, promotiemaatregelen, voordelige aanbiedingen en het centrale inkoopplatform somoscompra.com om hun concurrentievermogen te vergroten.

"Hoewel slechts een minderheid van de detailhandelaren vandaag de dag profiteert van online handel, kan de meerderheid van de detailhandelaren onmiddellijk en relatief gemakkelijk gebruik maken van de voordelen van het internet voor hun eigen inkoop en een flexibeler assortimentsbeleid", aldus Jose Guerrero, secretaris-generaal van de CEC, die de doelstellingen van de samenwerking met zentrada toelicht.

Als onderdeel van de samenwerking levert zentrada zijn Spaanse team en heeft het zentrada.es platform ontwikkeld tot het gezamenlijke merk "somoscompra.com". somoscompra blijft verbonden met de zentrada platformen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Nederland en Hongarije, zodat de Spaanse retailers niet alleen profiteren van de eenvoudige online inkoop bij het snel groeiende aantal Spaanse leveranciers, maar ook van de veilige Europese groothandel inkopen.

"Wij zijn trots op de samenwerking met het CEC en bieden met onze toonaangevende technologie, onze jarenlange ervaring en ons unieke netwerk van leveranciers uit heel Europa, het perfecte uitgangspunt om samen met de vakorganisatie, de toe nu toe vrij zwakke, Spaanse online groothandel verder te ontwikkelen",aldus zentrada CEO Ingo Schloo die blij is met de officiële start en het grote potentieel van de samenwerking.

zentrada wordt in veel landen al aanbevolen door brancheorganisaties en partners. Om vandaag de dag succesvol te zijn in de detailhandel, zijn steeds bredere productassortimenten en steeds nieuwe product- en campagne-ideeën nodig om optimaal gebruik te kunnen maken van bestaande en meestal afnemende klantenfrequenties. Online inkoop en de voordelen van een platform zoals zentrada bieden met name middelgrote Retailers het instrument voor een actief assortimentsbeleid.

Vandaag de dag zijn al meer dan 400.000 Retailers en wederverkopers uit heel Europa geregistreerd in het zentrada.network en het aantal aangesloten leveranciers en merken groeit gestaag. Somoscompra.com is sinds enkele dagen online. Zoals bij alle zentrada-platforms zijn registratie en gebruik gratis voor commerciële aankopen.

www.somoscompra.com

www.zentrada.nl

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum