Perscentrum

zentrada groeit met bijna 100 procent in 2020

November 10, 2020

Corona stimuleert de digitalisering in de groothandel

Lange tijd waren zowel de groothandel als de detailhandel zeer terughoudend in hun gebruik van digitale kanalen. Met de annulering van vele beurzen en de verminderde reisactiviteit winnen ook marktplaatsen en online shops enorm aan belang bij de zakelijke inkoop van goederen. 

zentrada, Europa's grootste inkoopplatform voor consumptiegoederen, meldt een sterke groei van het gebruik en de transacties. Daarnaast laten de bestellingen ook een duidelijke verschuiving zien in assortimenten en consumententrends.

Home Office, lockdown en economische crisis stemming veranderen het winkelgedrag in Corona-tijden duurzaam. Niet alleen de online handel profiteert, maar ook het productaanbod verschuift naar alles wat een rol speelt in de thuisomgeving en het leven. En aangezien consumenten in tijden van crisis geld besparen, speelt de prijs-prestatieverhouding een belangrijkere rol bij nieuwe aankopen dan de merkwaarden. 

De verschuiving komt ook drastisch tot uiting in het grootwinkelbedrijf voor het kerstseizoen: "Mensen zullen ook de kerst nog meer in hun eigen huis doorbrengen en hun geplande vakantie annuleren. Daarom neemt de vraag naar kerstversieringen en alles wat een nostalgische sfeer in huis bevordert toe", legt zentrada.Nederland manager Ron Schoenmakers uit. 

Met tot 300 nieuwe registraties per dag, 150.000 gebruikers per maand en bijna 100 procent groei in transactievolume voor het lopende jaar, hebben de Europese zentrada-platformen niet alleen de economische doorbraak bereikt, maar ook een aantrekkelijke omvang voor veel Europese top aanbieders. 

zentrada is opgericht in Duitsland, maar maakt inmiddels 70% van de omzet in andere Europese landen. Individuele landen ontwikkelen zich nog steeds verschillend. Terwijl Centraal-Europa voorop loopt met Nederland, Duitsland en Frankrijk voorop, blijft Zuidoost-Europa, niet wat betreft de groei maar wat betreft het niveau van de groei achter.

"We combineren het grote aantal zelfstandige winkeliers met de belangrijkste leveranciers en meest succesvolle product assortimenten in Europa", beschrijft zentrada CEO Ingo Schloo de strategie en de missie.

Naast de klassieke marktplaats business met centrale bestelling en financiële verwerking, zijn vandaag de dag ongeveer 100.000 artikelen direct beschikbaar via zentrada.distribution in heel Europa.

"Naast de voortdurende uitbreiding van onze productassortimenten zijn we van plan om de groei in 2021 op een hoog niveau te houden met de volledige herlancering van onze marktplaats en shops en het toegenomen gebruik van kunstmatige intelligentie in de aanbeveling van het productassortiment", legt Ingo Schloo de verdere ontwikkeling uit.  

Het feit dat zentrada zich, naast innovaties en digitalisering, steeds meer richt op persoonlijk klantenadvies in inmiddels 10 talen versterkt de klantloyaliteit en de groei. 

"Retail betekent verandering" - en zelfs als er meer dan alleen maar winnaars kunnen zijn, biedt online inkoop onafhankelijke retailers meer flexibiliteit en dus nieuwe verkoopkansen.

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum