Perscentrum

Successtrategie voor de detailhandel 2018

January 24, 2018

De kerstverkopen en het jaar 2017 zijn net voorbij en aan het einde van het jaar worden de discussies en overwegingen over trends en de toekomst van de detailhandel intensiever. zentrada, het grootste onafhankelijke platform voor de aankoop van consumptiegoederen in de detailhandel in Europa, weerspiegelt de ontwikkelingen en ziet zijn toekomstscenario bevestigd.

 

Zoals te verwachten was, konden online retailers en, verrassend genoeg, de grotere winkelketens, vooral rond de foodbusiness, opnieuw profiteren van de kerstverkopen. Een van de verliezers, althans in Duitsland, zijn de kleine stationaire handelaren. Volgens zentrada, is er echter ook een sterke concentratie in de online handel, zodat de massa van kleine handelaren en shops zich meer kannibaliseren dan dat ze profiteren.

 

Het scenario is tragisch en opnieuw behoren de kleine handelaren tot de verliezers in een markt die hun ook veel kansen biedt", zegt zentrada CEO Ingo Schloo, die de situatie van de onafhankelijke handel beschrijft.

Terwijl zelfs Amazon en Alibaba investeren in de stationaire handel en non-food discounters zoals Tedi en Action massaal groeien, erkennen noch de meeste retailers noch veel consultants de trends en kansen die vandaag de dag belangrijk zijn om succesvol te overleven in de handel stimuleren.

 

Internet heeft een blijvende invloed gehad op het koopgedrag van consumenten, maar als je weet wat ze doen, kun je het op de lange termijn aanpassen en gebruiken.

Zoals bij de kerstverkopen blijkt, wordt de vraag naar waardevollere artikelen en productgroepen steeds meer verplaatst naar online winkels, waar deze bediend wordt door enkele grote portalen. Anderzijds ziet zelfs Amazon toekomst in het foodbedrijf in de stationaire detailhandel. Bovendien zullen zij waarschijnlijk een breed scala aan dagelijkse behoeften en gebruiksmogelijkheden blijven aanbieden, evenals speciale aanbiedingen en seizoensgebonden goederen, en deze zullen door hun klanten gekocht worden. 

 

“Actief productassortimentbeleid" is dan ook het geheim van succes en groei, waarbij zelfs de kleine zelfstandige detailhandelaar een aantal voordelen heeft.

Klantgerichtheid in plaats van productoriëntatie is het kernwoord om af te wijken van het stationaire Retail concept.

Stationaire detailhandel gedijt goed op de lokale frequentie en moet er beter gebruik van maken door middel van een assortimentsbeleid, tegemoetkomen aan acute klantenbehoeften en het overbrengen van aankoopideeën.

Grotere assortimenten, aanvullende en steeds wisselende seizoen- en promotieartikelen verhogen de koopkans en omzet. Met name goedkope artikelen worden veel gevraagd en worden offline gekocht.

De foodhandel breidt non-food uit, non-food discounters veroveren stadslocaties en denken al na over food. Als de klant eenmaal in de winkel is, zijn er geen grenzen meer aan het assortimentbeleid, met uitzondering van de oude specialistische handelsmodellen.

 

In principe hebben de meeste kleine zelfstandige retailers zelfs meer voordelen, omdat ze nog steeds veel locaties hebben en hun lokale klantenstructuur natuurlijk veel beter kennen dan een groter concern die de lokale behoeften van individuele stadswijken wil beheersen. Afhankelijk van het basisassortiment bieden goedkope huishoudelijke artikelen, cadeaus, decoratieve en doe-het-zelf artikelen, speelgoed en schrijf- of drogisterijartikelen veel verkoopkansen in de stationaire sector. Modeboetieks hebben ook de neiging om Lifestyle en Beauty met dienovereenkomstig uitgebreide assortimenten te voeren. De veilige aansluiting met vaste leveranciers is hiervoor echter niet geschikt en is in het digitale tijdperk verouderd en achterhaald.

 

“De zentrada-inkoopplatformen zijn voor deze marktontwikkeling ontworpen en bieden nu al vele zelfstandige retailers een gemakkelijke toegang tot de productreeksen waarmee de grote retailers nu al groeien", legt Ingo Schloo het online aanbod van zentrada uit.

400.000 artikelen van meer dan 500 Europese topleveranciers kunnen in kleine hoeveelheden in heel Europa en in relatief korte tijd via een digitaal platform en orderverwerking worden besteld. Online inkopen biedt vooral kleine retailers het instrument om sneller, flexibeler en klantgerichter, net als de grote retailers, in assortimenten te denken en te handelen en natuurlijk wordt er naast de goederen ook veel extra informatie en service geleverd.

 

“Daar waar online verkoop nauwelijks meer kan helpen, bieden nieuwe assortimentsstrategieën en de voordelen van een online inkoopplatform veel mogelijkheden voor de korte termijn en stapsgewijze implementatie", zegt Ron Schoenmakers, zentrada manager voor Nederland, die de strategie aan haar leden aanbeveelt. “Voor 2018 is alleen nodig:  goede bedoelingen, wat moed en ondernemingszin.”

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum