Perscentrum

zentrada lanceert de inkoopwereld voor duurzame producten in de consumptiegoederen sector.

November 20, 2019

Het milieubewustzijn van de consument neemt snel toe en dat geldt ook voor de vraag naar ecologische, biologische en duurzame producten. De markt voor duurzaam geproduceerde producten groeit sneller dan de conventionele consumptiegoederenhandel. 


Voor de handel in consumptiegoederen gaat het bij "milieu" echter niet alleen om directe handel met verkoop en winst. Het doel is om het slechte geweten van de consument op het gebied van consumptie en afvalverwerking tot een minimum te beperken en zijn kooplust te behouden.


Duurzame producten bieden echter nog meer mogelijkheden voor de detailhandel: ze worden als trendy beschouwd, sluiten aan bij de levensstijl en zijn, ondanks de hogere prijzen en vaak hogere marges, zeer gewild. De zaken gaan goed en steeds meer deelnemers kunnen ervan profiteren.


zentrada, Europa's grootste inkoopplatform voor de grootschalige aankoop van consumptiegoederen op het internet, biedt haar retailers nu een eigen shopping wereld van ca 1.500 artikelen uit de huishoudelijke, cosmetische en voedingssector met een duurzaam karakter. Het assortiment zal snel groeien vanuit de bestaande leveranciers structuren en met nieuwe leveranciers en brengt ideeën over in combinatie met directe inkoopmogelijkheden voor wederverkopers.


Niet alles kan "organisch" zijn. Duurzaamheid komt op vele aspecten van productie, verpakking, transport of afvoer aan bod. De trend en de wil om te veranderen telt. Nieuwe boodschappentassen, herbruikbare producten of vervangende artikelen van plastic en aluminium, gemaakt van meer natuurlijke grondstoffen, bieden bijvoorbeeld een milieuvriendelijker alternatief dat zowel het klimaat als de detailhandel ten goede komt.

 

Detailhandelaren en consumenten zullen ook realistisch zijn en blijven. Het voordeel van de wereldwijde arbeidsverdeling en massaproductie, die vooral in de massaconsumptiesector zinvol is, zal waarschijnlijk groter zijn dan het verbruik van hulpbronnen door veel kleine lokale productielocaties in de milieubalans. De steeds digitaler en innovatiever wordende logistieke ketens en systemen werken ook steeds efficiënter op ecologisch vlak.  


"Alles wat de efficiëntie bevordert is ook ecologisch en daarom hebben wij als digitaal handelsplatform en logistiek dienstverlener ook als doel om de weg van producent naar retailer te verkorten, transacties te bundelen en zo de ecologische balans van de handel te verbeteren", zo omschrijft Ingo Schloo, CEO van zentrada, zijn taak voor een ecologische toekomst.


Na de digitalisering van de verkoop en de nieuwe kansen in de eigen online sourcing, beleeft de retailsector opnieuw een golf van kansen en veranderingen die de "vergroening" van consumptie en productassortimenten met zich meebrengt.


Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum