Perscentrum

Disneys top-licentie Frozen terug op plek 1 voor de Minions, Star Wars & Co

April 6, 2016

De hype rondom de thema’s Minions en Star Wars was niet in staat om het meisjes IJskoningin thema „Frozen“ permanent van de top te verdringen. Paw Patrol is de nieuwkomer voor de jongens in 2016. Als gevolg van het Star Wars offensief valt de start van het jaar in de licentiegroothandel zwakker uit als voorgaande jaar.

De zentrada-trendbarometer analyseert het zoek-, klik- en koopgedrag op de acht zentrada- groothandelsmarktplaatsen in Europa en geeft informatie over de marktontwikkeling in de licentiehandel.

Afgelopen zomer schoten de kleine gele Minions van nul naar plek 1 – en in de herfst klom, het nieuw leven ingeblazen, thema Star Wars naar boven. Bij de start van het nieuwe jaar werden deze hypes wederom verdrongen door „Frozen“, aangevuld door Paw Patrol, het actuele thema voor jongens in de kleuterleeftijd.

Het totale niveau van vraag naar licentieproducten is sinds het begin van het jaar echter lager dan het voorgaande jaar en herstelt slechts langzaam. Wellicht heeft de handel zich gedeeltelijk in de kersthandel vergist. Frozen heeft nu met 1.628 indexpunkten (- 10 % tov vorig jaar) weer de eerste plek in de Europese vergelijking.

„Licentieartikelen zijn een aantrekkelijke maar ook spannende productgroep.

De juiste mix uit top-thema’s en hype-thema’s zorgt voor het succes in de handel“, oordeelt zentrada-chef Ingo Schloo de ontwikkelingen van de laatste maanden. „Waarschijnlijk heeft de korte hype rondom Star Wars tijdens de kerstverkopen de langdurige vraag naar de top licenties negatief beinvloed.

De mogelijke gevolgen zullen echter pas de komende maanden bekend worden.“ zentrada is met meer dan 15.000 artikelen uit 60 licentiethema’s en meer dan 15 top-leveranciers uit Europa het toonaangevende onlineplatform voor de groothandelsinkoop van licentie artikelen door, hoofzakelijk, de kleinere onafhankelijke retailer. Met Setino, Dinotoys, Textiel-Trade, Lamaloli, Diomercado, Cash Licences, PepeToys, Ten-Trade, Regalos 4M, Royal Textile en Kiddy Stores bieden tal van producenten en groothandelaren hun artikelen aan tegen top condities, kleine minimale orderbedragen en korte levertijden bij bestellingen via zentrada en TradeSafe. Met een vernieuwde shopping wereld "licentie producten" en bijpassende informatiediensten wil zentrada haar inkopers de toegang tot deze zeer volatiele groep vergemakkelijken. Geïnteresseerde handelaren kunnen de bijbehorende licenties in hun belangrijkste productlijnen, speelgoed, cadeau-artikelen, kinderkleding, huis textiel, en schoolbenodigdheden, vinden.

Over het zentrada.network

zentrada is een pionier en technologie- en marktleider in de vrije, Europawijde groothandelsinkoop door wederverkopers.

Meer dan 500 Europese importeurs, fabrikanten en groothandelaren bieden in hun eigen zentrada-shop bijna 400.000 assortimentsproducten, trend- en merkenartikelen, alsmede restpartijen uit alle productcategorieën in de consumentenhandel aan.

Met het geïntegreerde TradeSafe bestel- en betaalsysteem kunnen winkelwagentjes en bestellingen leveranciersonafhankelijk eenvoudig en met 100procent inkoopbescherming ook internationaal zonder risico’s en taalproblemen voor beide handelspartners afgehandeld worden. Sinds 2017 biedt zentrada.Distribution de centrale levering en facturering van assortimenten door grote internationale leveranciers aan.

Het zentrada-lidmaatschap en  TradeSafe is permanent gratis voor commerciële goothandelsinkopen. Tegen gunstige lidmaatschapskosten zijn PREMIUM-diensten en een FreeD!-Flatrate voor gratis levering mogelijk.

http://www.zentrada.nl

http://www.tradesafe.eu


Perscontact

Ron Schoenmakers
zentrada Europe GmbH & Co. KG
kantoor zentrada Maastricht
Keer terug naar de perscentrum