Frequently Asked Questions

Vragen en antwoorden over het zentrada netwerk en Tradesafe

Het lidmaatschap in het zentrada-network

Exclusief en gratis voor wederverkopers
Privacyverklaring zentrada Europe GmbH & Co KG

Wat heeft het gratis zakelijke zentrada lidmaatschap mij te bieden?

Het zentrada.network biedt kleinere zelfstandige retailers en wederverkopers de kans om toonaangevende leveranciers in Europa te zoeken en om prijzen te vergelijken en via het TradeSafe orderplatform zonder risico's interessante producten voor wederverkoop gunstig in te kopen.

Het gebruik van zentrada & TradeSafe is voor de zakelijke wederverkoper in het Basic Membership helemaal gratis en er zijn geen verborgen vergoedingen, transactiekosten of commissies voor u als wederverkoper.

Het gehele zentrada.team, met kantoren en medewerkers in 7 Europese landen, zijn tijdens normale kantooruren voor u telefonisch of per email beschikbaar en voorzien u van informatie over het platform, uw bestellingen etc.

Om u de best mogelijke prijzen te bieden wordt het zentrada.network ook gefinancierd, in aanvulling op de lage transactiekosten voor de aanbieders, door een lage contributie van het veel gebruikte Professional Membership welke aanvullende financiële diensten, informatie en functies biedt.

Welke functies en services ontvang ik bij het Professional Membership?

Voor een lage jaarlijkse vergoeding van 98, - euro netto biedt het Professional Membership U een scala aan geavanceerde functies voor een onafhankelijk prijsvergelijk tussen producten, achtergrondinformatie over leveranciers en diverse financiële kortingsmogelijkheden.

Bij een inkoopvolume per jaar van 7.500 euro ontvangt u als bonus uw betaalde Professional Membership fee retour.

Wie kan lid van het zentrada.network worden?

Iedereen die zakelijk actief is of vergelijkbaar (bv. clubs, verenigingen ...) goederen in grotere volumes inkoopt..

De aankoop voor prive-gebruik en verbruik, ook door handelaren is uitgesloten. Door uw registratie in het zentrada.network bevestigt u het zakelijke doel en status in het gebruik van zentrada & TradeSafe. De toepassing van de consumentenwetgeving is uitgesloten. Bij twijfel over uw identiteit of zakelijk gebruik heeft zentrada het recht u te blokkeren of extra bewijs te vorderen.

Waar kan ik mijn persoonlijke gegevens beheren, aanpassen, wijzigen?

In de MyZentrada – inkoop-cockpit pagina vindt u de link „Mijn zentrada-account“ dit is de link naar uw toegangsgegevens. Houdt u aub uw email adres actueel en zorgt u ervoor dat deze bereikbaar is voor transactie mededelingen en informatie. Hier vindt u tevens de link naar „mijn bakn gegevens“ en „factuur- en leveradres“ .

zentrada marktplaats als inkoper

Grote keuze en aantrekkelijke prijzen met top-leveranciers uit heel Europa.

Hoe functioneert het bestelproces bij zentrada en TradeSafe?

TradeSafe is het offerte-, order- en betaalplatform voor alle wederverkopers in het zentrada.network. Met uw zentrada lidmaatschap bent u automatisch ook vrijgegeven voor het gebruik van het TradeSafe-platform, zonder verdere kosten.

Het TradeSafe principe werd ontwikkeld voor de behoeften van internationale groothandel en inkoop en biedt U een 100% zekerheid en veiligheid voor uw zakelijke transacties ongeacht de omvang en in heel Europa.

TradeSafe garandeert u met 2 eenvoudige principes de meest haalbare tevredenheid en veiligheid.

 • U stuurt, elektronisch, uw winkelwagen als offerte aanvraag aan de aanbieder en na ontvangst van de offerte van de leverancier met alle duidelijk ingevulde parameters (transportkosten, voorraad, levertijd en btw afhandeling) bestelt u pas.
 • U betaalt het volledige bedrag aan zentrada.TradeSafe, wij sturen de leveringsopdracht aan de leverancier en betalen de leverancier pas uit nadat u de vrijgave in het TradeSafe systeem geaccordeerd heeft of dit automatisch 10 dagen na versturen van de goederen vrijgegeven wordt.
 • De leveranciers zijn verplicht u de beste prijs aan te bieden

Het TradeSafe-principe garandeert u als wederverkoper niet alleen een 100% inkoopbescherming en snelle goede degelijke service in uw groothandelsinkopen , maar wij garanderen u ook de beste (staffel)prijs voor het product bij de betreffende leverancier op het tijdstip van uw bestelling, uitgezonderd eventuele actieprijzen, klanten- of actiekortingen.

Bestaande klantenkortingen uit reeds bestaande zakelijke relaties kunnen in seperate bestellingen door de leverancier worden verwijderd.

Indien u een prijsnadeel constateert bij één van onze leveranciers meldt u dit dan vóór de ontvangstbevestiging en wij zorgen voor een korting op uw bestelling.

Moet ik provisie/commissies betalen?

Nee – het gebruik van zentrada en ook het gebruik van het TradeSafe proces en de daarmee verbonden 100% inkoperbescherming is vrij van commissies en provisies voor de wederverkoper. Zentrada wordt gefinancierd door reclame-inkomsten, Professional Membership contributie en voor een klein deel ook door provisie van succesvol afgesloten transacties door de aanbieders. Deze provisies zijn laag en de leveranciers in het zentrada.network zijn verplicht u in het TradeSafe-proces altijd de beste prijs aan te bieden: best price guarantee voor u als inkoper.

Hoe vind ik het snelst de beste aanbiedingen?

Indien u al van te voren weet wat u zoekt gebruikt u dan gewoon de zoekfunctie met uw zoekwoorden. Als geregistreerd lid heeft u dan direct toegang tot alle product aanbiedingen, ook de via TradeSafe direct bestelklare aanbiedingen, leveranciers en prijzen. Alleen met een portaal als zentrada is het mogelijk om de prijzen vergelijken van verschillende Europese groothandelaren.

eenvoudige prijsvergelijkingfunctie biedt u de mogelijkheid om snel en eenvoudig geld te besparen, deze "Professional Membership" vergemakkelijkt het vergelijken.

Indien u op zoek bent naar nieuwe productideeën of trends gebruikt u het beste de productcategorieën aan de linkerzijde om te navigeren of de shopping & inkoop thema’s op de home-page. De getoonde productaanbiedingen worden via een speciale performance-index (PFI) getoond, deze weerspiegelt de populariteit van het product. Aanvullend ziet u de best-sellers en de meest gevraagde aanbieders per productgroep. Zo heeft u met zentrada de unieke mogelijkheid om te profiteren van de ervaringen van uw mede-inkopers in Europa.

Deze unieke voordelen staan in alle shops en salesrooms tot uw beschikking.

Welke meerwaarde heeft de zentrada e-mail Info-dienst/Newsletter?

De ontwikkeling van de diensten en aanbiedingen in het zentrada.network gaat extreem snel. Dagelijks worden duizenden aanbiedingen ingevoerd, bijgewerkt of aangepast en de beste deals zijn ook snel verkocht.

Via de zentrada informatie diensten (nieuwsbrieven) wordt u automatisch op de hoogte gebracht van de meest belangrijke en actuele aanbiedingen en onderwerpen die aansluiten bij uw voorkeuren. In uw eigen persoonlijke inkoop-cockpit, MyZentrada, kunt u Alerts aanmaken, beheren, aanpassen of wijzigen, bijvoorbeeld voor aanbieders, merknamen of zoekbegrippen, u wordt dan per email automatisch geïnformeerd indien er nieuwe ontwikkelingen zijn. Zo mist u geen aanbiedingen en bent u altijd geïnformeerd. Zorgt u er aub voor dat uw e-mailadres altijd bereikbaar is. Zodra we meerdere emails niet kunnen afleveren, wordt uw e-mailadres automatisch geblokkeerd totdat het handmatig opnieuw geactiveerd wordt.

Waarom kan ik bij zentrada niet in één stap de bestelling afmaken?

Bestellingen en inkopen via de groothandel zijn vaak omvangrijker en gecompliceerder en zijn niet vergelijkbaar met prive inkopen. Om de afhandeling goed te kunnen regelen en aan de verwachtingen van de klanten zo optimaal mogelijk te kunnen voldoen is het belangrijk dat de meest dringende zakelijke vragen rondom een transactie zo goed mogelijk zijjn beantwoord

De voorraad controle (zijn de gevraagde producten nog (allemaal) in voorraad en aanwezig), levertijden, verzendkosten naar uw locatie, eventueel extra kortingen en de BTW afhandeling (in EU) zijn alleen via een actuele aanvraag met een individuele aanbieding bindend te maken. Alleen op die wijze is de inhoud van de uiteindelijke bestelling bindend en duidelijk genoeg om via een TradeSafe platform met alle inkoopvoordelen naar tevredenheid te kunnen garanderen.

Hoe krijg ik, nadat ik al betaald heb, bij kortingen mijn geld terug?

Indien u, door bijvoorbeeld het feit dat er te weinig goederen geleverd zijn, een extra korting aangeboden krijgt van de leverancier, will TradeSafe u dit geld zo snel mogelijk terugstorten.

Tegoeden worden in principe niet verrekend. Bij uw eerste tegoed dat ontstaat, door een extra ingevoerde korting of een annulering, verzoeken wij u uw bankgegevens via MyZentrada in te voeren. Het tegoed en alle toekomstige tegoeden worden dan automatisch en gratis aan u teruggestort, binnen enkele werkdagen nadat het tegoed ontstaan is. 

Hoe werkt de inkoop in het buitenland?

zentrada biedt u toegang tot interessante leveranciers uit heel Europa en met TradeSafe de eenvoudige risico-vrije order- en betaalverwerking. Het TradeSafe bestelproces is voor u hetzelfde als in Nederland en België en het zentrada team in Maastricht staat voor u klaar. De leverancier ontvangt alle informatie in zijn/haar eigen landstaal en indien er problemen zijn dan communiceren wij via onze buitenlandse zentrada kantoren. Cchatberichten voert u gewoon in uw eigen taal in, dit wordt dan automatisch omgezet.

Belangrijk: Zorg ervoor dat u uw BTW-nummer (BTW-nummer) invoert in het zentrada.network en bij TradeSafe om BTW-vrij in Europa te kunnen inkopen.

Hoe communiceer ik met buitenlandse leveranciers?

Het TradeSafe-proces vindt automatisch plaats in de landstaal van de transactie partners (bijvoorbeeld Nederlands voor de Nederlandse inkoper en Duits voor de Duitse leveranciers). Uw Nederlands ingevoerde teksten bij de chat worden vertaald door de ingebouwde vertaalfunctie. Tevens geldt dit voor de ontvangen antwoorden, die kunt u ook weer met één knop vertalen.

Bij vragen over producten of eventuele speciale afhandelingaanvragen voor grotere opdrachten en aanvragen kunt u te allen tijde contact opnemen met onze zentrada/TradeSafe medewerkers in Maastricht die samen met hun collega’s in de verschillende Europese landen communiceren en uw vraagstuk zullen behandelen. U wordt altijd in uw eigen taal te woord gestaan.

Hoe kan ik in het buitenland zonder BTW kopen (tax-free);

Binnen de Europese Gemeenschap heeft u voldoende aan een geldig BTW nummerom met verlegde BTW in te kunnen kopen.

Een BTW nummer wordt u automatsich verstrekt indien u uw bedrijf opricht en inschrijft bij de Kamer van Koophandel. Voert u aub correct uw BTW nummer in bij zentrada|TradeSafe met de daarbij behorende firmanaam (indien de naam afwijkt zal de leverancier de btw vrijstelling vaak afkeuren, en het juiste adres. Controleer bij uw offerte aanvragen of het juiste nummer ingevuld is en bij de bestelling of er inderdaad zonder btw is aangeboden.

Wat moet ik doen indien ik bijzondere vragen ten aanzien van de offerte heb?

Indien u nog specifieke vragen heeft over de offerte, het product of de levering en samenstelling kunt u eenvoudig in de chat-functie die bij elke transactie geïntegreerd is deze vragen direct aan de leverancier stellen. Daarmee liggen de vragen en antwoorden vast en maken automatisch deel uit van de transactie en zijn gedocumenteerd, in de chat-functie is een vertaalfunctie geïntegreerd welke u dan kunt gebruiken.

zentrada marktplaats als verkoper

Groothandelsverkopen via het internet in heel Europa

Hoe kan ik zelf via zentrada mijn producten aanbieden en verkopen?

Onderaan de zentrada Homepage vindt u onder de link „Info voor verkopers“ de mogelijkheden om uw producten zelf via een salesroom of shop in het zentrada.network aan te bieden, of bel met onze sales afdeling in Maastricht voor meer info en uitleg. Ook de mogelijkheid voor banners en advertenties in het Duitstalige zentrad@Magazine zijn zeker interessant voor Nederlandse groothandelaren..

Tradesafe Orderafhandeling

Eenvoudig winkelwagens, bestellingen en nabestellingen van vele leveranciers online beheren

Hoe werkt de orderafhandeling bij TradeSafe?

De order afhandeling binnen de groothandel is anders dan prive aankopen. Het unieke TradeSafe order- en betaal proces is volledig afgestemd op deze groothandel inkoop.

 • U verzamelt de gewenste producten in uw winkelwagentjes vanuit de salesrooms of shops van de betreffende leveranciers (per leverancier wordt er automatisch een seperaat winkelwagentje voor u aangemaakt, inkopen kann alleen per leverancier)
 • In uw persoonlijke back office en bij elk winkelwagentje ziet u de functie „vrijblijvende TradeSafe offerte aanvragen“. Bij het versturen van uw vrijblijvende offerte aanvraag heeft u ook de mogelijkheid om in de chat-functie vragen, opmerkingen en eventuele prijsverwachtingendirect aan de leverancier te vragen, dit kunt u gewoon in uw eigen taal doen, er zit een vertaal functie ingebouwd.
 • De leverancier ontvangt uw offerte aanvraag en controleert uw aanvraag op voorraad, levertijden, transportkosten naar uw afleveradres en (indien u uw BTW nummer heeft ingevuld) controleert uw EU BTW nummer voor eventueel verlegde BTW regeling. De leverancier stuurt u vervolgens via het TradeSafe systeem een offerte.
 • U ontvangt van ons een email indien de offerte voor u klaar staat om te controleren, indien akkoord dan kunt u deze bestellen en ontvangts u informatie omtrent de betaling, overschrijving of direct online via onze Europese betaalpartner SKRILL, waar eveneens IDEAL onder valt. U betaalt aan zentrada|TradeSafe het volledige transactiebedrag en wij versturen de opdracht tot levering aan de leverancier en bewaren uw geld totdat de levering ontvangen is en u de afrekening met de leverancier vrijgeeft.
 • Nadat de leverancier de verzending van de goederen in zijn TradeSafe systeem aangemeld heeft zijn er 10 werkdagen ingebouwd om uw zending bij uw afleveradres te laten binnenkomen. In deze 10 dagen heeft u de mogelijkheid om de zending, na ontvangst, af te melden in het TradeSafe systeem als zijnde ontvangen of een eventueel probleem te melden. Na 10 werkdagen wordt de transactie automatisch als geleverd beschouwd en gaan wij over tot uitbetaling van de leverancier. De factuur van de goederen wordt door de leverancier met de goederen meegestuurd of wordt u per post toegestuurd.
 • Eventuele problemen aub direct en tijdig in het TradeSafe systeem via de link „probleem melden“ invoeren, daarmee wordt de uitbetaling aan de leverancier stopgezet totdat het probleem opgelost en afgemeld is.

Hoe kan ik het meest efficiënt nabestellen?

Normaliter verkoopt u de via het zentrada.network ingekochte goederen direct weer en wilt u deze snel, eenvoudig nabestellen bij de betreffende leveranciers.

Via zentrada en TradeSafe heeft u een overzicht van uw lopende, vervallen en afgehandelde transacties en kunt u iedere transactie oproepen en aanpassen aan hetgeen u op dat moment wilt, u ziet dan direct of bepaalde producten nog beschikbaar zijn of niet meer. U verzamelt die producten weer en start een nieuwe transactie (offerte) aanvraag.

 • In het TradeSafe-systeem vindt u de details bij de afgelopen transactieaanvragen, offertes en bestellingen en een zoekfunctie waarmee u via zoekwoorden de betreffende transacties sneller terugvindt.
 • In de MyZentrada inkoop-cockpit vindt u een lijst met alle tot nu toe bestelde en nog voorhanden producten van alle leveranciers.
 • In de inkoop-cockpit kunt u ook direct naar de betreffende leverancier gaan en daar ter plekke de reeds bestelde goederen zien en deze wederom in een winkelwagentje leggen en de aanvraag versturen.
 • In de shops en salesrooms van uw leveranciers vindt u een link naar uw persoonlijke „besteloverzicht“ met alle bestelde en nog in voorraad zijnde producten.

Mijn winkelwagens beheren?

Op de zentrada marktplaatsen kunt u na het inloggen alle productaanbiedingen bekijken, onderzoeken en prijzen vergelijken. Met één klik op de interessante productaanbieding opent u de salesroom of shop van de betreffende leverancier. Hier vindt u interessante producten en verzamelt deze vervolgens in uw winkelwagens, u bouwt per aanbieder een separate winkelwagen op. Per winkelwagentje kunt u daarna naar TradeSafe springen en daar genereert u dan een offerteaanvraag voor de geselecteerde producten. 

Belangrijk: via het blauwe winkelwagen tabblad rechtsboven op de zentrada marktplaatsen komt u in uw totaal overzicht van opgebouwde winkelwagentjes met uw productselecties per leverancier.

Offertes aanvragen?

Om ervoor te zorgen dat de leverancier u een bindende offerte met levertijd, beschikbaarheid, verzendkosten en eventueel omzetbelasting of verlegde BTW kan maken, gaat u via uw winkelwagentje naar het TradeSafe platform. Controleer hier aub nogmaals goed uw factuur- en afleveradres en voer, indien van toepassing, uw BTW nummer correct in voor de BTW afhandeling of verlegde BTW bij buitenlandse bestellingen. U heeft ook de mogelijkheid om vragen of specifieke condities te bespreken via de Chat functie die in elke aanvraag ingebouwd is en onderdeel uitmaakt van uw transactiedocument. U kunt hier ook eventueel een leveringsdatum bespreken. Zodra u de offerte aanvraag verstuurd heeft zal de leverancier er alles aan doen om uw offerte zo snel mogelijk te behandelen, uw vragen in de Chat te beantwoorden en u een bindende offerte met opgave van alle variabelen te sturen. Zodra de offerte door de leverancier verstuurd is wordt u automatisch via email op de hoogte gesteld. 

Ontvangen offertes bestellen?

Zodra de offerte van de leverancier aan u verstuurd is ontvangt u een email van TradeSafe. In deze email is een link opgenomen die u direct naar de login pagina van TradeSafe brengt en na het inloggen komt u bij de afgegeven offerte. 

De offerte van de leverancier is bindend, maar verloopt binnen een bepaalde termijn, deze termijn wordt door de leverancier ingesteld. Controleer daarom direct nadat u de offerte ontvangen heeft alle details zoals aantallen, levertijd, verzendkosten en eventueel de BTW afhandeling bij buitenlandse (Europese) bestellingen. 

Bij eventuele vragen over de offerte kunt u via de chat functie de leverancier direct benaderen. De leverancier kan de offerte verder aanpassen indien nodig, zoals bv extra korting geven. Zodra de offerte voor u akkoord is kunt u deze bevestigen middels de blauwe bestelbutton onderaan de offerte, samen met de acceptatie van de TradeSafe algemene voorwaarden. 

U ontvangt automatisch een PDF met de orderbevestiging per email en via de link komt u dan op de online betaalpagina van TradeSafe. Pas nadat uw betaling bij ons geboekt is ontvangt de leverancier de leveringsopdracht van uw order. 

De ontvangst van een levering bevestigen?

De ontvangstbevestiging van de levering en de uitbetaling aan de leverancier gebeurt, indien er geen probleem gemeld wordt, automatisch binnen 10 werkdagen nadat de leverancier de goederen verstuurd heeft. 

TradeSafe zal per email vooraf informeren of u de levering ontvangen en gecontroleerd heeft. TradeSafe verzoekt u dan de juiste levering in het besteloverzicht via de link zelf te bevestigen of op tijd een probleem te melden om de automatische ontvangstbevestiging te voorkomen. 

Controleer en bevestig aub direct nadat u deze mail heeft ontvangen en vul aub het korte online enquête formulier in. Daarmee helpt u ons de prestaties van onze leveranciers te beoordelen en te verbeteren. Bij een tevreden levering werkt u eraan mee uw leverancier ook sneller uit te betalen en daarmee aan beide zijden de tevredenheid te vergroten. 

Nabestellen?

Alle afgehandelde bestellingen blijven via de archief link in uw besteloverzicht bewaard. U kunt via de zoekfunctie van TradeSafe de oude bestellingen en artikelen terugvinden en deze, voor zover nog in voorraad bij de leverancier, als nabestellingaanvraag versturen. 

De beste nabesteloptie vindt u overigens terug in de salesroom of shop van de betreffende leverancier, hier vindt u uw bestel overzichtslijst. Hier worden alle tot nu toe bestelde en nog leverbare artikelen uit al uw bestellingen getoond, deze kunt u wederom in uw winkelwagen opnemen, eventueel nieuwe producten eraan toevoegen en dan via TradeSafe een nieuwe offerte aanvraag starten. 

zentrada & TradeSafe biedt u hiermee een eenvoudig besteloverzicht en orderbeheer, ook bij vele verschillende leveranciers. 

Vooruit bestellen (Pre-Order)?

Vaak is het zinvol om een aantrekkelijke aanbieding vroegtijdig te bestellen, ook als het nog niet geleverd kan worden en slechts gedeeltelijk vooruit betaald wordt. 

Om een pre-order te maken vult u bij uw offerte aanvraag gewoon uw gewenste leverdatum in (minimaal 30 dagen) en de leverancier zal u in de offerte de mogelijke levertermijn en de gewenste aanbetaling bevestigen. 

Deze aanbetaling wordt dan aan TradeSafe overgemaakt en beheerd en pas nadat de restbetaling en de goede levering heeft plaatsgevonden uitbetaald aan de leverancier. TradeSafe herinnert u en de leverancier automatisch en op tijd per email over de deadlines en volgende stappen in het proces. 

Hoe kan ik over de prijs en de condities onderhandelen?

Maak gebruik van de Chat-functie in elke TradeSafe-transactie, hier kunt u al uw vragen en opmerkingen kwijt ten aanzien van de transactie, de offerte, prijzen, condities en wensen. De leverancier is tot het moment van verzendbevestiging altijd nog in staat een korting in te voeren.

Wanneer ontvang ik de levering?

In principe ontvangt de leverancier eerst nadat uw betaling bij TradeSafe binnen is de bindende leveringsopdracht. Deze bevestigen wij u per email. 

Vanaf dat moment telt de door de leverancier aangegeven tijdsperiode voor de afhandeling van de order. Deze genoemde levertijden door de leverancier zijn een benadering en schatting welke enigszins kunnen afwijken. Indien u een vaste leverdatum nodig heeft dient u dit via de chat-functie uitdrukkelijk met de leverancier te communiceren en ook daarvan de bevestiging in de chat van de leverancier te vragen. 

Wat gebeurt er indien ik een pre-order wil annuleren?

Pre-orders zijn voor beide partijen een bindende overeenkomst. Conform de TradeSafe-Algemene Voorwaarden heeft de aanbieder dan recht op een schadevergoeding ter hoogte van de aanbetaling. Echter, indien de leverancier zijn verplichtingen van de pre-order niet nakomt, heeft u recht op een schadevergoeding.

Kan ik de goederen indien ze me niet bevallen terugsturen?

Conform de wettelijke regels is dit in principe in de B2B handel niet mogelijk, het wettelijke beschermingsrecht voor consumenten is niet van toepassing in de zakelijke overeenkomsten.

TradeSafe garandeert u als inkoper dat u hetgeen ontvangt dat u bestelt en betaalt heeft en wat u conform normaal zakelijk gebruik mag verwachten. Bedrog, verkeerde levering, onvolledige levering alsook beschadigde levering zijn hiervan uitgesloten en worden uiteraard opgelost. 

De koop van de bestelde en juist geleverde producten is echter bindend. Wij ontraden u ten zeerste om goederen buiten het TroubleTicket en eventuele arbitragebesluit terug te sturen of de aanname van de levering te weigeren, hierdoor ontstaan extra kosten die u wellicht moet betalen.

Tradesafe Betaalafhandeling

Veilige betaalafhandeling via Tradesafe door heel Europa met 100% inkoopbescherming

Is mijn geld veilig bij TradeSafe?

TradeSafe verzorgt in uw opdracht de order- en betaalafhandeling van uw enkelvoudige transactie conform de TradeSafe algemene voorwaarden en procedures.

Om de veiligheid te verhogen wordt TradeSafe beheerd door het moederbedrijf van zentrada Europe GmbH & Co KG. Dit heeft een aansprakelijkheidsvermogen van 500.000 euro en is al vele jaren zeer succesvol in deze markt.

Mijn bestellingen betalen?

Na uw bestelling heeft u binnen TradeSafe alle mogelijke betaalvarianten. U kunt eenvoudig uw eigen (online) bankoverschrijving gebruiken (dit is uiteraard gratis) of u kiest via onze online betaalpagina de varianten die daar aangegeven worden waaronder Ideal en creditcard betaling, deels met een kleine kostenbijdrage. 

De betaalpagina wordt beheerd door een grote betrouwbare Europese betaalpartner Skrill. 

Houdt u er rekening mee dat uw betalingen zo snel mogelijk en uitsluitend aan TradeSafe worden gedaan, dit om uw levering en uw 100% inkoopbescherming te kunnen garanderen. Vermeld aub bij uw betaling het unieke TS transactienummer. 

U wordt door TradeSafe, per email, ook herinnerd aan nog openstaande betalingen in uw ordersysteem. Indien u inlogt bij TradeSafe vindt u onder de link „Betalingen“ uw openstaande transacties en betaalvarianten. 

De ontvangst van uw betaling en de leveropdracht aan de leverancier worden per email aan u bevestigd. 

Waarom en hoe betaal ik aan TradeSafe?

Alle zentrada-leveranciers zijn bereid tegen een betalingsgarantie aan u te leveren. TradeSafe betaalt echter het geld van uw transactie pas uit nadat u handmatig de ontvangst van de levering bevestigd heeft of nadat de ontvangst na 10 werkdagen automatisch bevestigd is, daarmee kan TradeSafe ten opzichte van u een juiste levering en veiligheid van uw betaling garanderen. 

Hoe krijg ik mijn tegoed terug door kortingen of annulering?

Tegoeden worden in principe niet verrekend. Bij uw eerste tegoed dat ontstaat, door een extra ingevoerde korting of een annulering, verzoeken wij u uw bankgegevens via MyZentrada in te voeren. Het tegoed en alle toekomstige tegoeden worden dan automatisch en gratis aan u teruggestort, binnen enkele werkdagen nadat het tegoed ontstaan is. 

Heb ik een BTW nummer nodig bij buitenlandse bestellingen?

Dankzij de Europese verlegde BTW regeling heeft u de mogelijkheid om binnen de EU met uw geldige BTW nummer BTW-vrij te kunnen inkopen, hierdoor bespaart u zich de BTW gelden en de soms moeizame terugvordering van betaalde buitenlandse BTW. 

In Nederland ontvangt U het BTW nummer van uw belastingdienst na uw inschrijving bij de Kamer van Koophandel. Voor België geldt: “U moet uw btw-nummer aanvragen nadat u door de Kruispuntbank van Ondernemingen een ondernemingsnummer werd toegekend en voor u de economische activiteit die is onderworpen aan de btw start.

Hiervoor moet u een verklaring van de aanvang van uw activiteit formulier 604 A indienen bij een btw-controlekantoor of deze verklaring per post opsturen. U kunt het formulier downloaden op www.myminfin.be, in de rubriek Finform. “ (bron: Portaal Belgium.be Informatie en diensten van de overheid).

Vul aub uw correcte BTW nummer in bij de transactie en/of direct bij uw zentrada gegevens om gebruik te maken van de verlegde BTW vrije regeling. 

Tradesafe Inkoopbescherming

Zo bent u beschermt tegen transportschades, leveringsgebreken, vertragingen, bedrog en fraude...

Welke zekerheid heb ik bij het bestellen via zentrada & TradeSafe?

TradeSafe is uw persoonlijke inkoop-service in het zentrada.network en is speciaal ontworpen voor de behoeften van de groothandelsinkoop via internet en in Europa. Het order- en betaalproces via TradeSafe beschermt uw geld en garandeert dat u ontvangt wat u bestelt heeft.

Bij een onjuiste product beschrijving, transportschade, onjuiste of ontbrekende goederen, te late levering of niet-levering, meldt u in het TradeSafe systeem uw probleem via het Trouble-Ticket systeem, dit is volledig geïntegreerd in het TradeSafe proces. Na het melden van het probleem stopt de uitbetaling van uw geld aan de leverancier en een medewerker van TradeSafe zal persoonlijk contact met u opnemen via telefoon of email voor een oplossing. Het unieke TradeSafe systeem heeft de voorkeur van leveranciers en afnemers en biedt risicovrije handel in Europa zonder rekening te hoeven houden met verschillende talen, afzonderlijke algemene voorwaarden of speciale rechtssituaties in sommige landen.

Wat doe ik bij problemen met mijn bestelling?

Indien uw bestelling niet, binnen 10 werkdagen na de verzendbevestiging van de leverancier, bij u binnenkomt of indien de levering niet juist of beschadigt is, meldt u dan direct een probleem in het TradeSafe systeem via de link “probleem melden” bij de betreffende transactie.

De uitbetaling aan en afrekening met de leverancier wordt door deze probleemmelding stop gezet. Een medewerker van TradeSafe zal contact met u opnemen om het probleem en de mogelijke oplossingen te bespreken.

Problemen melden en oplossen (TroubleTicket)?

Na de bevestiging van uw betaling vindt u in uw TradeSafe overzicht onder „bestellingen“ de transactie terug met de daarbij behorende volgende stappen. Binnen de door de leverancier aangegeven deadline ontvangt u een verzendbevestiging van de leverancier dat de goederen verstuurd zijn. Daarna heeft u 10 werkdagen de tijd om de levering te controleren en te bevestigen. Indien de goederen niet binnen deze 10 werkdagen binnenkomen of de levering anders is dan u besteld heeft, kunt u een probleem melden. 

Om een probleem te melden gaat u naar de TradeSafe pagina, logt in met uw inloggegevens, naar uw bestellingen en kies de link „meld probleem“ , daarna volgt u de vragen 1 en 2 van het TroubleTicket. 

Bij het „versturen“ van het TroubleTicket bij stap 2 wordt het uitbetalingsproces voor deze transactie aan de leverancier stop gezet en een TradeSafe medewerker neemt de opvolging van dit TroubleTicket over. Het TroubleTicket blijft gedurende het bestaan van het probleem uw centrale informatie en communicatiebron. 

Indien het probleem opgelost is verzoeken wij u via de link „probleem opgelost“ in het TroubleTicket of in het besteloverzicht de oplossing van het probleem te bevestigen. Eventuele korting worden vooraf bevestigd. De terugbetaling van eventuele kortingen of tegoeden wordt onafhankelijk van de probleemstatus binnen enkele dagen aan u teruggestort. 

Wat moet ik doen indien er geen levering plaatsvindt ondanks de verzendbevestiging van de aanbieder?

TradeSafe zal u vroegtijdig voor het verlopen van de 10 werkdagen per email vragen de levering te bevestigen of tijdig bij het uitblijven van de levering een probleem te melden.

Indien u dus geen levering ontvangt binnen de 10 werkdagen moet u op tijd (dus voor de 10e werkdag) in uw besteloverzicht bij uw transactie de link „meld probleem“ klikken, beantwoord vraag 1 en 2 van de probleemmelding en verstuur het TroubleTicket-formulier. 

De uitbetaling van het transactiebedrag wordt dan stopgezet totdat het probleem opgelost is. TradeSafe neemt het probleem van u over en u ontvangt dan zo snel mogelijk Feedback van een TradeSafe medewerker. 

Meldt een probleem altijd eerst via het TradeSafe systeem. Een bericht of melding via telefoon of email stoppen het transactie proces niet! 

Wat moet ik doen indien de levering niet compleet of verkeerd is?

Controleer aub uw levering direct en compleet. Indien de levering niet compleet, beschadigd of niet geleverd is wat u besteld heeft, meldt u dan op tijd, binnen de 10 werkdagen nadat de leverancier de verzending in het systeem bevestigd heeft, via de link „probleem melden“ het probleem in uw TradeSafe besteloverzicht. Omschrijf aub zo goed mogelijk de omvang en reikwijdte van het probleem in de stappen 1 en 2 van de probleemmelding en verstuur het TroubleTicket formulier. 

Hoe worden geschillen bij problemen geregeld?

Met de TradeSafe-afhandeling ontstaat een overeenkomst tot transactieafhandeling tussen leverancier of inkoper en TradeSafe. Met deze overeenkomst wordt ook de mogelijkheid tot het optreden als arbiter door TradeSafe conform de FairTrade-Policy geregeld. 

TradeSafe verneemt, in het kader van probleemoplossing, van beide partijen de status en inhoud van het probleem, stelt oplossingen voor en probeert een minnelijke en rechtvaardige oplossing te vinden. Indien dit niet lukt zal TradeSafe nogmaals de meningen vragen en een arbitragebesluit inzake probleemoplossing nemen. 

Wij adviseren u graag persoonlijk